Köszöntelek az oldalamon!
Krivánszky Árpád, fotós vagyok.
Elérsz:
+36 20 230 8849
 
Krivánszky Árpád - fotográfus, újságíró
 
 
 
 
1953-ban születtem Budapesten, több mint harminc éve fotózom. 2006-ban tértem át a digitális technikára, lehorgonyozván a Canon márkánál. Foglalkozásomból adódóan (is) készítek közlekedési képeket, városfotókat és eseményfotókat, szívemhez legközelebb azonban mégis a természetfotó áll. Érdeklődésem a tájfotó, a növény- és makrofelvételek irányába vitt el. Ha alkalmam nyílik rá, azért fotózom emlőst, madarat, egyéb állatot is. Szívesen örökítem meg kamerámmal a természetben dolgozó embert.
 
 
 
Újságokban (FotoMozaik, TermészetBúvár, Vadgazda, netes Természetfotó Magazin, Ferencváros újság, Budapest folyóirat, Autóközlekedés, más közlekedési folyóiratok), könyvekben, naptárakban megjelent fotóim száma meghaladja az ezret. Belföldi és nemzetközi pályázatokon eddig mintegy 50 képemet állították ki, közülük néhányat díjaztak is. A legbüszkébb „Az Év természetfotósa” országos pályázatokon elért két második díjamra, és a 2000. évi budapesti Nemzetközi Természetfotó pályázaton elnyert különdíjamra vagyok. Mintegy 60 képem díszíti közintézmények, irodaházak, lakások falát. 

Rendszeresen publikálok fotózással kapcsolatos szakcikkeket korábban a sajnos azóta már megszűnt Foto Mozaikban, újabban a neten elérhető Természetfotó Magazinban, amelyeket magam illusztrálok. 2007-től a Fotó Oktatás fotósuli kezdő szintű Alkotó fotográfus és kezdő Természetfotós tanfolyamok elméleti és gyakorlati foglalkozásain oktatom a jövő fotós nemzedékét.

A természet szépsége és fensége számomra az életöröm egyik forrása, lelki egyensúlyom őrzője, a fotózás pedig maga a tökéletes kikapcsolódás. Ha a természet „alázatos szolgájaként” ragyogásából egy kicsiny csillámot sikerül kamerámmal megörökítenem, szívesen mutatom meg másoknak is.
 

Krivánszky Árpád
 
A weboldal Berta Gábor informatikus munkája
A fotót rólam Sidó István fotóstársam készítette